Taak wijzigen: Overzicht

Als je in een lijst of in de agenda op een taak (dubbel)klikt kom je in het gegevens overzicht van de taak (tabblad overzicht).
In dit tabblad kun je een aantal gegevens wijzigen of toevoegen. Zie hieronder.

Wil je de gegevens als onderwerp, type, prioriteit, data, tijdstippen, enz. aanpassen dan klik je op het tweede tabblad ‘Data bewerken’ (potloodje).

Taken. Tabblad 1 Overzicht

Taak wijzigen
Via ‘Taak wijzigen’ pas je de status of de gebruiker van de taak aan. Je kunt hier ook een notitie toevoegen aan de taak. Wil je een bestaande notitie bewerken of verwijderen dan kan dat in het derde tabblad ‘Notities’ (ballonnetje). Ook kun je hier aangeven voor wie de notitie zichtbaar is en of deze getoond moet worden in het overzicht.

Tabblad 1 overzicht: Taak wijzigen

Taak afronden
Kies voor ‘Taak afronden’ om een taak de status afgerond mee te geven en een verslag toe te voegen en/of wijzigen. Bij het afronden van de taak geef je aan of je direct wilt navigeren naar ‘Mijn taken’ of naar de ‘Relatie’. Met de knop ‘Opslaan’ sla je het gemaakt verslag op, je rond hiermee de taak niet af.

Tabblad 1 overzicht: Taak afronden

Registratie toevoegen
Voeg hier direct een registratie toe aan een taak. Heb je al een project gekoppeld, dan neemt Yoobi deze project gegevens automatisch over. Je hoeft alleen nog de activiteit te kiezen. Geef de duur aan en plaats eventueel een opmerking. Yoobi slaat de gegevens direct op, en plaatst de registratie in je Timesheet. Ook kun je hier eventueel gemaakte kilometers of kosten registreren (mits gedefinieerd in het project).

Tabblad 1 overzicht: Registratie toevoegen

Nieuwe taak aanmaken
Hier maak je een nieuwe (vervolg) taak aan. Dit kan ook via het icoontje met de twee pijltjes boven aan de Yoobi pagina, of via ‘Mijn taken’ of ‘Werkvoorraad’ door op de knop  ‘+ Toevoegen’ te klikken. Ook via je agenda kun je een nieuwe taak aanmaken.

Klik hier voor meer informatie over het aanmaken van een nieuwe taak.

Verkoop koppelen
Koppel een taak aan een verkoop. Selecteer een verkoop, voeg eventueel een notitie toe en klik op ‘Verkoop koppelen’.

Tabblad 1 overzicht: Verkoop koppelen

Project koppelen
Koppel een taak aan een project. Selecteer een project, voeg eventueel een notitie toe en klik op ‘Project koppelen’.

Tabblad 1 overzicht: Project koppelen

Agenda-item versturen
Het is mogelijk om een Agenda item te versturen naar je contactpersoon bij deze taak. Bij het versturen van het agenda-item wordt er een bijlage (invite.ics) meegestuurd. Dit is een bijlage waarmee de contactpersoon de taak/afspraak meteen in zijn eigen agenda kan toevoegen.

Indien akkoord, klik op verzenden. Wil je nog een wijziging aanbrengen in de taak dan is dat mogelijk. Het aangepaste agenda-item kun je vervolgens versturen door op ‘Verzenden’ te klikken.

Tabblad 1 overzicht: Agenda-item versturen