Taak wijzigen: Overzicht


Je kunt op diverse plekken in Yoobi een taak wijzigen. Via het menu Taakmanagement > Taken > Dubbelklik op de taak of bijvoorbeeld door dubbelklikken op een taak in je agenda. Je navigeert dan naar de gegevens van deze taak, naar het tabblad  ‘Overzicht’. In dit tabblad kun je een aantal gegevens wijzigen of toevoegen.
 

Taak wijzigen: Overzicht

Taak wijzigen
Via ‘Taak wijzigen’ wijzig je snel de status en/of de gebruiker van de taak. Ook voeg je hier direct een notitie toe aan de taak. Wil je een bestaande notitie bewerken of verwijderen dan kan dat in het derde tabblad ‘Notities’ (ballonnetje). Ook kun je hier aangeven voor wie de notitie zichtbaar is en of deze getoond moet worden in het overzicht.
 

Taak afronden
Met de knop ‘Taak afronden’ rond je de taak direct af (status afgerond) en voeg je een verslag toe en/of wijzigen je deze. Bij het afronden van de taak kun je aangeven of je direct wilt navigeren naar ‘Mijn taken’ of naar de ‘Relatie’. Met de knop ‘Opslaan’ sla je het gemaakt verslag op, je rond hiermee de taak niet af.
 

Registratie toevoegen
Voeg hier direct een registratie toe aan een taak. Heb je al een project gekoppeld, dan neemt Yoobi deze project gegevens automatisch over. Je hoeft alleen nog de activiteit te kiezen. Geef de duur aan en plaats eventueel een opmerking. Yoobi slaat de gegevens direct op, en plaatst de registratie in je Timesheet. Ook kun je hier eventueel gemaakte kilometers of kosten registreren (mits gedefinieerd in het project).
 

Nieuwe taak aanmaken
Maak hier een nieuwe (vervolg) taak aan. Dit kan ook via het icoontje met de twee pijltjes boven aan de Yoobi pagina, of via ‘Mijn taken’ of ‘Werkvoorraad’ door op de knop  ‘+ Toevoegen’ te klikken. Ook via je agenda kun je een nieuwe taak aanmaken.

Klik hier voor meer informatie over het aanmaken van een nieuwe taak
 

Verkoop koppelen
Koppel een taak aan een verkoop. Selecteer een verkoop, voeg eventueel een notitie toe en klik op ‘Verkoop koppelen’.
 

Project koppelen
Koppel een taak aan een project.
Selecteer een project, voeg eventueel een notitie toe en klik op ‘Project koppelen’.
 

Agenda-item versturen
Het is mogelijk om een Agenda item te versturen naar je contactpersoon bij deze taak. Bij het versturen van het agenda-item wordt er een bijlage (invite.ics) meegestuurd. Dit is een bijlage waarmee de contactpersoon de taak/afspraak meteen in zijn eigen agenda kan toevoegen.

Indien akkoord, klik op verzenden. Wil je nog een wijziging aanbrengen in de taak dan is dat mogelijk. Het aangepaste agenda-item kun je vervolgens versturen door op ‘Verzenden’ te klikken.
 

 

  • Om de taak data te wijzigen ga je naar het tabblad ‘Data bewerken (potlood)
  • Om een notitie toe te voegen ga je naar het tabblad ‘Notities’ (tekstballon).
  • Wil je een bijlage toevoegen aan deze taak, ga je naar het tabblad ‘Bijlagen (paperclip).
  • Om aan een bestaande taak een notificatiemoment toe te voegen ga je naar het tabblad ‘Notificaties (envelop).